top of page

II. Fuss a fákért Majális - Köszönjük hogy velünk voltatok!


Véget ért a Fuss a Fákért Alapítvány, és a Kökényi Önkormányzat rendezésében megtartott Fuss a Fákért Majális! A rendezvény a környezetvédelemről, az élményről, a közösségről a családról, szólt, így a távok leküzdésére lehetőséget biztosítottunk, közösségek, baráti társaságok, cégek, családok részére is, hogy a cél érdekében a távok közös teljesítésével fejezhessék ki tiszteletüket a társaik, a környezetvédelem irányába, a fák és madarak világnapján!

A rövid táv kimondottan a kezdők, a családok, a barátok közös élményszerzésére lett kiírva, hogy azok is részt vehessenek egy ilyen rendezvényen, akik most próbálták ki magukat, először! A díj itt is minden a távot teljesítő résztvevő részére egy facsemete, hiszen tudjátok! Minden erdő egy fával kezdődik!

Gyönyörű időben, kiváló körülmények között, csodálatos környezetben álltak rajthoz a nevezők, hogy leküzdjék a távot, hogy szerezzenek egy élményt, egy fát, egy emléket.

Gyerekek, fiatalok, idősebbek, és kutyusok is voltak indulók között! Jó volt látni a várakozást, az elszántságot az arcokon, és a ritmust, ahogy egyszerre mozdult a tömeg a rajtot jelző sípszó hangjára!

A rendezvény ideológiája, szellemisége alapján kezdjük a családi és a közösségi eredményekkel! A családi kategóriát a 2019 méteres távra írtuk ki, hogy a kisgyermekes családoknak is legyen lehetősége a gyermekekkel együtt elindulni egy futóversenyen! Már a nevezéskor látszott, amikor a kicsikre feltűzték a rajtszámot, hogy olyan élményben lesz részük, amely minden bizonnyal szép emlék, esetleg meghatározó élmény lesz a család, a futás, az együtt töltött idő tekintetében!

A mezőny a félmaraton rajtjával indult, és ezt követően 10 perccel került sor a 2019 méteres rajt indítására! Alig telt el 8 perc, a második rajt után, amikor a 2019 méteres rövidtáv első futója feltűnt a tóparti sétány célhoz vezető szakaszán! 8 perc alatt 2 kilométer! A rövidtáv befutója még véget sem ért, amikor egy piros 822-es rajtszám tűnt fel a futók között! Nem is igazán értettük, hogy mit keres ott, de rövid töprengés után rájöttünk, hogy ez bizony a félmaraton résztvevői közül a leggyorsabb futónk, aki az 5275 méteres kört tette meg, a rövidtávos befutás időpontjáig! Ekkor már sejteni lehetett, hogy bizony a profik a félmaratont választották!

A hosszútáv abszolút győztese Bene Barnabás lett, aki a szaunázós lazuláson kívül a 21 kilométeren elért abszolút első helyezéséért 21 db facsemetét kapott, amelynek felét hazavitte, saját kertjének szépítésére, felét felajánlotta közösségi hasznosításra! Köszönjük!

Közösségi felajánlások 44 facsemete esetében érkeztek, melyek a Kökényi Önkormányzat által egyeztetett időpontban kerülnek kihelyezésre. Az ültetés időpontjáról facebook oldalunkon kaptok tájékoztatást!

Nagy küzdelem és csodás élmény volt! Gratulálunk mindenkinek aki megnyerte, aki helyezést ért el, aki részt vett, aki elkísérte őket, és aki csak kilátogatott a rendezvényre! Ősszel ugyanitt!


A rendezvényről készült fotókat, amelyet az EP Photo and Film készített megtekinthetitek az alábbi linken keresztül: https://epphotoandfilm.pixieset.com//fussafakertmajalis/



54 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page